• Manon, Judith en Nico van SHINE

    John van Amerongen

SHINE met nieuwe mensen

Nieuw, maar ook als vanouds

John van Amerongen

HOUTEN "Veel wisselingen, veel nieuwe gezichten, maar met hetzelfde enthousiasme", zo vertelt Manon Poort over SHINE in het nieuwe seizoen. "Daar zijn ze op geselecteerd", zo zegt Judith Haring.  Mirjam van der Leer, de oprichtster van SHINE, is vertrokken, maar SHINE blijft voortbestaan. "We gaan nog steeds jongeren uitdagen om hun talent en zichzelf te ontwikkelen bij SHINE", zo onderstreept Manon. Pearl Jozefzoon, bekend van The Voice of Holland komt daarbij helpen door zangles te geven bij SHINE dit seizoen.

Zonder oprichtster Mirjam van der Leer was er geen SHINE. Maar SHINE blijft wel voortbestaan zonder haar. Haar levenspad voert haar ergens anders naar toe. SHINE gaat verder met nieuwe mensen. "We kunnen met nieuwe mensen verder bouwen op wat er al staat bij SHINE." SHINE gaat verder ook gewoon als vanouds door met dezelfde inzet en dezelfde visie en dezelfde betrokkenheid bij jongeren. SHINE begint dit nieuwe seizoen met een heel nieuw team. Alleen Nico Arendsen is blijven zitten. Hij werkte al langer bij SHINE. De nieuwe gezichten zijn Manon Poort en Judith Haring.

MUSICAL Manon zal zich de eerste maanden vooral bezig houden met de wijkmusical. Het is de bedoeling dat deze wordt ontwikkeld met bewoners van de Molenzoom. Manon: "Die wordt 21 december opgevoerd in Theater Aan de Slinger." Verder zal Manon zich bezig houden met de eindvoorstelling die op 8 en 9 juni zal worden opgevoerd. "Deze staat dit jaar in het teken van armoede en gebrek." Nico: "We willen het breed trekken. Iedereen heeft wel ergens gebrek aan. Het gaat niet alleen om financiële armoede, maar om het grotere geheel. Dat we elkaar kunnen helpen. Samen hebben we geen gebrek." Judith houdt zich bezig met de organisatie, Zij coördineert alles. Nico houdt zich bezig met PR, communicatie en het jongerenpanel.

ENTHOUSIAST "We willen zoveel mogelijk jongeren enthousiast krijgen voor de lessen. We willen ze helpen met waar ze goed in zijn." Het ontwikkelen van talent. De leraren zijn er ook voor de jongeren buiten de les. "Daar worden leraren ook op geselecteerd", zo zegt Judith. "Het gaat niet alleen om goed les geven. Ze moeten ook graag met jongeren willen werken. Dat maakt dat jongeren hier buiten de lessen graag zijn." De jongeren kunnen hun verhaal kwijt bij elkaar en bij de leraar. "Twee oud-leerlingen zijn nu docent." In de lessen werken de leerlingen naar de eindvoorstelling. Ze kunnen hun talent ontwikkelen. SHINE biedt lessen voor beginners, maar er zijn ook lessen voor meer ervaren dansers. Om sommige lessen te mogen volgen, moet je zelfs auditie doen. Het team van SHINE probeert de jongeren ook te betrekken bij het ontwikkelen van SHINE zoals het opzetten van nieuwe projecten.

HOBBY Het jongerenpanel gaat een project doen waar jongeren en volwassenen ervaring opdoen op het gebied van elkaars hobby. Nico: "Daarna ligt de focus op de gemeenteraadsverkiezingen. Kijken of we het geluid van de Houtense jongeren kunnen laten horen."