• BMX trucs en clinics

    Stefan Alen

Rond: Happen en Trappen

HOUTEN Winkelcentrum Het Rond organiseert op koopzondag 27 augustus het familie evenement 'Trappen en Happen'. Deze middag staat tussen 13.00 en 17.00 uur volledig in het teken van (fiets)gezelligheid. Er zijn verschillende activiteiten die rondom of met een fiets gedaan kunnen worden! Tevens zijn de winkels geopend van 12.00 tot 17.00.

Voor zowel jong als oud is er van alles te beleven in het Houtense winkelcentrum. Voor dit evenement zijn er, in samenwerking met Wielertoerclub Houten, speciale fietsroutes uitgezet. Voor de recreanten zijn er routes van 10 en 20 km en voor de sportievelingen zijn er zelfs routes van 25 of 50 km. De routeflyers zijn gratis af te halen. Je ontvangt tevens een gratis goodie van Bikestore Houten. Fietsen is vermoeiend, dus kom na het fietsen bij onder het genot van een hapje en een drankje. Zo kun je o.a. genieten van ijs, koffie, friet, tapas en smoothies, aangeboden vanuit verschillende foodbikes.

In het Houtense winkelcentrum laat je je verbazen door de spectaculaire stunts van de aanwezige BMX artiest. Mede dankzij zijn souplesse en uitvoering weet hij de spanning gedurende zijn shows op te bouwen. Zijn trucs variëren van eenvoudig naar waanzinnige rotaties. Wil je na het zien van de spectaculaire show zelf ook aan de slag? Dat kan tijdens de BMX clinics waarbij je kennismaakt met de sport. Deze clinic is voor jong én oud en wordt verzorgd door Kids Lodge. Durf jij over de ramp te rijden? Een eenwieleract zorgt voor een fantastische beleving: als fietsende ober schenkt hij koffie met het hoofd. Wil je zelf ook leren fietsen op een eenwieler? Dat kan tijdens de vrije inloop workshops, geschikt voor kinderen én volwassenen. Tevens is Soesenzo Outdoor Challenge aanwezig met kickbike clinics. Dat wil je niet missen. Heb je ooit gehoord van biketrial? Op de schijnbaar veel te kleine fietsen worden enorme sprongen gemaakt en onmogelijke trucs uitgevoerd. Alles draait hierbij om balans, coördinatie en beheersing. Durf je niet te kijken? Ga dan voor de titel 'fietskampioen van Het Rond' en rijd de snelste tijd tijdens de fietsbattle. De winnaar van de fietsbattle ontvangt een "happen pakket", ter waarde van € 100,00. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door de Vershof.

Om de middag nóg gezelliger te maken, luister je mee naar de opzwepende muziek vanuit de bakfiets die is omgebouwd tot DJ-booth. De bak van de bakfiets is gevuld met platen waar je zelf gemakkelijk doorheen kunt bladeren. Vraag jouw favoriete plaat aan.