Open Dag Techniekfabriek op nieuwe locatie goed bezocht

HOUTEN De Techniekfabriek hield op zaterdag 9 september een Open Dag. De Open Dag werd goed bezocht. Wethouder Geerdes gaf de Techniekfabriek namens de gemeente een bijdrage in de aanschaf van een nieuw soldeerstation. Ook wethouder Jocko Rensen en burgemeester Wouter de Jong waren aanwezig. De wethouders en de burgemeester lieten zich rondleiden door één van de kinderen die deelneemt aan de Techniekfabriek.  

De nieuwe locatie van de TechniekFabriek in de Zevensprong is zaterdag 9 september geopend met een heuse lancering.  

De TechniekFabriek is eind 2014 gestart met techniekworkshops in een half schoollokaal met 6 deelnemende kinderen. Op de nieuwe locatie starten de Techniekfabriek dit schooljaar met naschoolse techniek- en computerworkshops voor wekelijks 8 groepen van 8 kinderen, en ontvangen ze in de ochtenduren schoolklassen die techniekprojecten komen uitvoeren. Op termijn worden zowel het schoolse- als het naschoolse aanbod verder uitgebreid.

Tijdens de Open Dag waren er enkele techniekactiviteiten voor de kinderen, terwijl de volwassenen konden rondkijken in de lokalen en een praatje kunnen maken met onze vrijwilligers.