• Lucas Keijning

    Lucas Keijning

Lees en Luister: Meneer en mevrouw Slons

REGIO Met de feestdagen in het vooruitzicht is een prachtig kinderboek natuurlijk erg leuk. Deze keer in de rubriek een kinderboek van oud-Bunniker Lucas Keijning. De illustraties zijn van Argibald, bekend van onder ander De Speld, HUMO en het Parool. Het boek werd in het kader van de Kinderboekenweek gesigneerd op 15 oktober bij de Bunnikse boekhandel Van Ravenswaay. Ook  maakte Argibald daar live illustraties.

Lucas Keijning werkt als tentoonstellingsmaker bij NEMO Science Museum. Het idee om dit kinderboek te schrijven ontstond toen hij in de trein een smakkende vrouw zag en hoorde. Dit resulteerde in het boek 'meneer en mevrouw Slons'. Het is het eerste kinderboek van Lucas Keijning.

Eigenlijk is het een beetje een vies boek. Het gaat over een echtpaar dat samen eigenlijk niet zo gelukkig is. Vanzelfsprekend wonen ze in een vies huisje. Meneer Slons laat de hele dag door steeds maar weer scheten. Mevrouw Slons ergert zich daar vreselijk aan. Maar meneer Slons ergert zich ook aan zijn vrouw die met het eten en drinken heel hard smakt. Allebei willen ze niets liever dan de ander daarmee te laten stoppen, maar hoe doe je dat? Afzonderlijk van elkaar bedenken ze allerlei manieren om de ander te laten stoppen. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk! Ze bedenken van alles, zelfs tot het opsluiten in de wc, maar niets lijkt te helpen. Uiteindelijk blijkt er maar een manier te zijn om de ergernis over elkaar te stoppen. Meneer Slons begint nog harder te smakken dan zijn vrouw al doet en mevrouw Slons laat nog hardere scheten dan haar man.

Kinderen zullen zeker genieten van 'meneer en mevrouw Slons', een verhaal vol viezigheid en psychologische oorlogsvoering. Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel, waaronder Boekhandel Van Ravenswaay in Bunnik en bij bol.com. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en stiekem is het ook heel leuk voor volwassenen.

In 'Lees & Luister' bespreekt 't Groentje nieuw verschenen boeken en muziek. Woon je in de gemeente Houten, Bunnik of Wijk bij Duurstede en verschijnt er binnenkort iets van jouw hand? Breng de redactie op de hoogte via groentje@bdu.nl