• Archieffoto

  Richard Thoolen
 • Je moet goed opletten of je dobber onder getrokken wordt.

  Richard Thoolen
 • Ook papa wilde het wel eens proberen.

  Richard Thoolen
 • Met een spandoek wordt aangegeven dat het Nationale Hengeldag is.

  Richard Thoolen

De vissen willen niet bijten

HOUTEN Afgelopen zaterdag 27 mei was het Nationale Hengeldag. De Algemene Utrechtse Hengelaars Vereniging (AUHV) had hiervoor een hengeldag voor de jeugd georganiseerd te Houten. Jongens en meisjes van 4 tot en met 14 jaar konden tussen 10.00 en 13.00 uur komen vissen. Kinderen mochten gebruik maken van materiaal dat door de sportvisvereniging ter beschikking werd gesteld.

Kinderen met weinig of geen viservaring werden door de 10 aanwezige vrijwilligers voorgelicht over het materiaal en de wijze van vissen. De voorzitter van de visvereniging, Fred van Schaik, legt uit: "In het water zwemmen verschillende vissoorten op verschillende dieptes. De meeste soorten tref je aan op de bodem. Om deze te vangen is het belangrijk dat je aas met het haakje vlak boven de bodem komt te hangen. Daarom peilen we altijd eerst hoe diep de visstek is, en stellen dan de lengte van de onderlijn in met behulp van een dobber en een aantal loodjes."

Ondanks het goede materiaal, goed aas, lokvoer en een prima visplek werd er niet veel gevangen. Een paar kleine voorntjes was alles wat in de drie visuren omhoog gehengeld werd.