Lokaal lezersnieuws

Amerikaanse bestsellerauteur Lynn Austin op bezoek in Houten

Topauteur Lynn Austin, die 29 romans op haar naam heeft staan, komt naar Nederland! Op zaterdagmiddag 2 juni om 13.00 uur bezoekt ze Boekhandel Den Hertog in Houten.

Eetbare natuur op Nieuw Wulv

Kom mee ontdekken welke mogelijkheden de natuur biedt voor het klaarmaken van heerlijke hapjes!

Nieuw sportveld Houten-Zuid geopend 

Op dinsdag 15 mei heeft onze wethouder Kees van Dalen het nieuwe kunstgras sportveld aan de Beusichemsetuin geopend. Op dit sportveld kunnen kinderen zowel hockeyen als voetballen. 

inzameling Boekenmarkt Amnesty gestart

Deze week is de inzameling van boeken voor de Boekenmarkt van Amnesty Houten (op 30 juni) van start gegaan. De komende weken kunnen nog boeken worden ingeleverd. Op de website van Amnesty Houten www.houten.amnesty.nl kunt u veel informatie vinden.

Workshop ‘Omgaan met verlies’

Op maandag 11 juni van 14.00-16.00 uur vindt de workshop ‘omgaan met verlies’ van Indigo plaats in Huis van Houten. Als mantelzorger zorgt u een periode intensief voor een naaste. Dit kan veel veranderen in uw leven.

Kindercircus voor kinderen met een gezinslid met een ziekte of beperking 

Op zaterdag 23 juni van 14.00 tot 19.00 uur organiseert het Steunpunt Mantelzorg Houten een circus voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Dit uitje is speciaal voor kinderen uit de gemeente Houten die een broertje, zusje, vader of moeder hebben met een ziekte of een beperking.

Jongerenwerk presenteert zich tijdens open dag

Het jongerenwerk van ‘van Houten&co’ presenteert zich tijdens de open dag op zaterdagmiddag 26 mei. Hierbij krijgt iedereen de kans om een kijkje te nemen in de keuken van het jongerenwerk in Houten.

Workshop: Beter fotograferen met de smartphone

Op donderdag 31 mei vindt, van 19.00 tot 22.00 uur, de workshop ‘Beter fotograferen met de smartphone’ plaats. Fotograferen is niet alleen techniek, maar vooral ook goed kijken. Hoe gebruik je het beste de lens en wat doe je met de belichting?

Succesvolle VO avond Passend Onderwijs met ouders

De overheid investeert in onderwijs om jongeren een plek te bieden in de maatschappij. Het is belangrijk dat onderwijs, gemeente en ouders partners zijn die bijdragen aan de toekomst van alle jongeren.

Waarom veel hulpmiddelen toch handig kunnen zijn, ook al kan je alles zelf!

Veel mensen denken en zeggen dat ze geen hulpmiddelen nodig hebben omdat ze prima zonder af kunnen. Toch zijn er veel eenvoudige hulpmiddelen die, bijvoorbeeld,  het aan- en uitkleden of het openen van een pot makkelijker kunnen maken.

Pagina's