• Anne van Doorn

    Jan van den Boogaart

Student verdwenen

28-05-2018, 16:57 | Lezersnieuws | Jan

Deze week verschijnt de tweede detectiveroman van Anne van Doorn. ‘De student die zou trouwen’ gaat over een student die in 1976 vermist raakte na bezoek aan een boekhandel in Utrecht. Ruim veertig jaar later worden zijn stoffelijke resten gevonden. De vindplaats stelt de politie voor een groot raadsel. De radeloze familie schakelt een particulier recherchebureau in dat is gespecialiseerd in dergelijke cold cases. Een vergeten geschiedenis vormt de clou van het intrigerende mysterie.

Hoofdpersonen in de tweede detectiveroman van Anne van Doorn zijn Robbie Corbijn en Lowina de Jong, die het particulier recherchebureau runnen. De zaak van de verdwenen student is dé cold case die Robbie Corbijn per se wil oplossen. Maar is dat wel mogelijk, na ruim veertig jaar? Het lijkt een bij voorbaat hopeloze zaak. ‘De student die zou trouwen’ is een spannend speurdersverhaal voor liefhebbers van detectiveromans.

Anne van Doorn is het pseudoniem van de schrijver die beter bekend is als M.P.O. Books. Van hem verscheen afgelopen najaar ‘De bloedzuiger’, over een meisje dat na afloop van haar schooldag verdwijnt. Biblion noemde dat boek een vakkundige thriller met een ingenieus plot. Als Anne van Doorn trok hij de afgelopen maanden op internet al de nodige aandacht. Zijn uitgeverij organiseerde voor ‘De student die zou trouwen’ een coverwedstrijd waarin men kon kiezen uit vier verschillende covers. De actie ontlokte vele honderden reacties. Met ruim 75% van de stemmen is de huidige voorkant door boekenliefhebbers gekozen.

‘De student die zou trouwen’ telt 256 bladzijden en verschijnt als paperback voor slechts 14,95 euro en als e-book voor 7,95 euro. Deze detectiveroman is verkrijgbaar bij The Read Shops en boekhandel Wijs. Een waarschuwing is wel op z’n plaats. Schrijver Anne van Doorn verwacht dat de lezer na bezoek aan de boekhandel zelf ook een tijdje zal verdwijnen... in de mysterieuze wereld van Robbie & Lowina!

Meer informatie is te vinden op www.annevandoorn.be en www.e-pulp.nl.