• Jasper Bootsma (19) zag zijn winst niet aankomen. “Onverwachts, maar helemaal top!” Links: trainer Michiel Jansen.

    Wibout Bootsma

Jasper (19) Nederlands Kampioen Turnen op Vloer

18-06-2016, 16:40 | Lezersnieuws | Eline Bootsma

De 19-jarige Jasper Bootsma uit Houten zette zondag 12 juni een prachtige prestatie neer op het Nederlands Kampioenschap Turnen in Alphen aan de Rijn. Hij veroverde op het toestel Vloer in de 3e divisie de eerste plaats. Het komende jaar mag de Houtense turner zich dus Nederlands Kampioen op Vloer in de 3e divisie noemen.

Jasper turnde als laatste van zijn groep de finale. De turners voor hem zetten mooie oefeningen neer, dus als hekkensluiter moest hij een hoge score van 12,65 zien de verbreken. Dat deed hij uiteindelijk met glans: Jasper behaalde de prachtige score van 12,80. De Houtense turner ging als 4e geplaatste de finale in, maar mocht naar huis met het goud om zijn nek. "Onverwachts, maar helemaal top!", reageerde de kersverse kampioen nadat hij zijn medaille in ontvangst nam.

Jasper turnt sinds een paar jaar bij Levitas Gym & Dance in Wijk bij Duurstede, maar legde zijn basis bij de Houtense turnvereniging Attila. De turners van Levitas behaalden tijdens het Nederlands Kampioenschap overigens nog meer successen. Zo pakte de 16-jarige Thom van Hemert uit Zoelen de zilveren medaille op het toestel Voltige in de 3e divisie met een score van 10,75. "Ik had het niet verwacht hoor! Ik zag de scores van de anderen toen werd ik wel nerveus", vertelde de turner na afloop van de finale.

De 30-jarige Wesley Schuck uit Wijk bij Duurstede, ook turner bij Levitas, greep helaas naast de hoogste podiumplaats op het toestel Ringen in de 3e divisie na een hapering in zijn oefening, waardoor de jury een element niet mee kon tellen. Hij werd uiteindelijk 5e met een score van 11,35. Voor Wesley was dit Nederlands Kampioenschap zijn laatste wedstrijd. "Ja, het is natuurlijk wel jammer, maar ik had eigenlijk nooit verwacht dat ik de finale zou halen. Dus het is ook wel mooi", zei Wesley na zijn toestelfinale.