Columns

Columnist:

Raadspraat

Een onbestemd gevoel

21 maart hebben wij allen gestemd. (Alweer zeven weken geleden)

De formatie lijkt afgerond. De heer Hans Martijn Ostendorp heeft vier partijen bij elkaar gebracht. Het is stil.

Columnist:

Raadspraat

Appeltjes groen

Het is niet te missen, overal fris jong groen. Het is voorjaar. Seizoen van hoop en verwachting van wat komen gaat. De natuur laat zien wat in de winter verborgen was. Als een kleurrijk geheel zal het zich ontvouwen. Dit geldt ook voor de nieuwe coalitie die in de maak is.

Columnist:

Raadspraat

Geef uw mening!

In Houten hebben we de afgelopen jaren kennis gemaakt met de nieuwe bestuursstijl, waarin de gemeente inwoners meer betrekt bij besluitvorming. Dat ging soms goed, soms niet. En dat is ook niet zo gek, want een andere werkwijze is voor iedereen wennen.

Columnist:

Raadspraat

Komt tijd komt Raad

Terwijl informateur Ostendorp bezig is om op een constructieve en transparante wijze te komen tot een nieuwe coalitie, staan de nieuw geïnstalleerde VVD raads- en commissieleden te trappelen om te beginnen.

Columnist:

Raadspraat

Mijn favoriete plekje

Toen ik samen met mijn Lief eind jaren zestig van de vorige eeuw neerstreek in Houten, ik ging er als ambtenaar Financiën aan de slag, was Houten nog een kleine en overzichtelijke gemeente. Samen met de kernen Schalkwijk, Tull en 't Waal en 't Goy, telde zij amper 6.500 inwoners.

Columnist:

Raadspraat

Ik wens u een gezond Houten toe!

Ruim 15 jaar geleden kwam ik met ons toen nog jonge gezin in Houten wonen. Ik realiseerde mij al snel dat Houten een bijzondere gemeente is met mooie fietspaden en ruim opgezette groene wijken die uitnodigen tot wandelen, sporten en een praatje.

Columnist:

Raadspraat

Breng kleur in het leven, en leven in de straat

Een van de grote maatschappelijke veranderingen van deze tijd is de langer thuiswonende en vaker alleenstaande oudere. Naast het gemeentehuis staat een appartementengebouw waar voornamelijk oudere mensen wonen. We groeten elkaar en af en toe maken we een praatje.

Pagina's