Columns

Columnist:

Raadspraat

De waarde van natuur

Het zal u niet verbazen dat ik als fractievoorzitter van GroenLinks van de natuur houd. Mijn man en ik zijn 'buiten' gaan wonen in 't Goy, om te kunnen genieten van het groen, de dieren en de seizoenen. Samen met mijn zoontje ben ik vaak buiten en maken we huisjes voor padden en egels.

Columnist:

Raadspraat

Campagnetijd

Er komen weer verkiezingen aan. Alweer zult u denken. We hebben toch net verkiezingen gehad. Dat was voor de Tweede Kamer. Over zes maanden gaat het om de gemeenteraad van Houten. Dus dicht bij huis, over alles wat u direct raakt zoals uw woning, uw omgeving, uw zorg, uw lokale belasting.

Columnist:

Raadspraat

Hoe een fusie met Wijk bij Duurstede mislukte!

Samen sta je sterker en twee weten meer dan één. Hiervan uitgaande, ging het college van B&W van Houten voortvarend aan de slag met het verzoek van Wijk bij Duurstede tot samenwerking. Al snel werd besloten tot een ambtelijke fusie. Dat zou namelijk de meeste opbrengsten opleveren.

Columnist:

Raadspraat

Doe het zelf

Denkt u ook weleens dat u de groenvoorziening in uw wijk zelf beter kunt organiseren dan de gemeente? Of dat u samen met uw buren betere ideeën heeft voor de leefbaarheid of veiligheid in uw buurt?

Columnist:

Raadspraat

Drie miljoen uit de politieke spaarpot

Spaargeld is iets om wijs mee om te gaan. Een gemeente zou dat zéker moeten doen. Maar net voor het einde van deze collegeperiode wordt er maar liefst drie miljoen euro (!) uit de spaarpot gehaald.

Columnist:

Groen Natuurlijk

Een vleugje exoot

Ze zijn er weer, de zomerkoninkjes. Nee, ik bedoel niet aardbeien, die kun je tegenwoordig al van februari tot november kopen en zo lang hebben we geen zomer. In dit verhaal gaat het over Yucca filamentosa of Palmlelie.

Columnist:

Groen Natuurlijk

Bijzondere bomen (V), de eik

Zomertijd, komkommertijd. Eigenlijk verdient de machtige eik beter. Maar na de grove den, linde, beuk en es wordt het toch echt tijd om de eik zijn podium te geven. In de allereerste beschrijving van ons kikkerlandje, dat toen eigenlijk nog niet bestond, speelt de eik al een hoofdrol.

Columnist:

Raadspraat

Vrijwilligers zijn goud waard!

Vrijwilligers maken op talloze plekken het verschil in onze samenleving. Zonder vrijwilligers zou uw sportvereniging, de (basis)school van uw kinderen of de bibliotheek niet of nauwelijks meer kunnen functioneren. Vrijwilligerswerk is het kloppend hart van veel maatschappelijke initiatieven.

Columnist:

Groen Natuurlijk

Insectenzomer

Terwijl mensen zuchten onder de klamme atmosfeer van de huidige zomer floreren insecten als nooit tevoren. Denk nu niet meteen: "hè gatsie", want er zijn ook heel veel insecten die leven van die soorten waaraan wij algemeen een hekel hebben.

Pagina's